Techpriest

Обновената Химера

| 0 comments

Времето си минава и неизбежно техниката остарява. Не че имам големи оплаквания към външният си твърд диск, но все пак от няколко години ме човъркаше отвътре желанието да го ъпгрейдна някак към пълноценен NAS.
Което е задача нелека предвид кутията която го помещава.
IMG_0191

Но за мой късмет един точно определен модел (Zyxel NSA310S) се оказа със значително занижена цена по време на лудостта наричана “черен петък”.
Е какво следва е ясно, извадих “сърцето” на системата за архив.
UC_0001
Удивително как се набива прахът навсякъде дори когато чисти човек редовно. От друга страна вентилаторите само помагат за това.

NAS кутията по спецификация трябваше да пасне абсолютно идеално, до част от милиметъра в корпуса на Химерата, но разбира се никой не беше описал гумените крачета.
UC_0002
След като удивително здравото лепило което ги държеше на място се предаде нещата си дойдоха на място много бързо.
UC_0003UC_0004
Първоначално мислех да оставя кутията както е.
UC_0005
Но размислих, все пак кабелите е по-удобно да се подведат под нея, а и допълнителното разстояние ще облекчи до известна степен охлаждането. Двете простички пенопластови подложки са достатъчно ефикасно решение.
UC_0006
Леко неприятен момент е, че индикаторите на новата кутия няма да са лесно видими, което означава, че за момента се налага да се простя с мигащият светодиод който бе едновременно индикатор за това, че кутията е включена и за активността на твърдия диск. Не ми се иска да пипам по нея докато е в гаранция, но благодарение на това че има два USB порта, в този който се намира на задния панел мога да включа светодиод който да свети постоянно като индикация за вкл./изкл. състояние.
UC_0007UC_0008
И така Химерата ми продължава вярната си служба, да му се не знае, NAS-a бил хубаво нещо…
UC_0009

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.