Techpriest

Космически коридор

| 0 comments

Всяка стая в апартамента ми има собствен цвят и тема. Което ми позволява много лесно да си представям, че всяка от вратите ми е портал.

Коридорът свързва всичко. Входът му, закован твърдо на нашата планета свързва поне една квантова сингулярност (която използвам за тоалетна) и холът ми който, нека кажем орбитира около най-близката звезда в състояние на псевдо 1890-1920 стил.

Вратата която осъществява прехода си е напълно функционална, но скучна, въпреки двутоновото оцветяване.

Затова реших да направя тематична модификация – стъклопис. Темата пасва на коридора, а стила на хола. “А win-win” както казват. С помощта на декоративна лайсна положих основата.

След което преминах към избора на цвят. Технически, жълтото и зеленото бяха предопределени, защото са ми останали от предни проекти. Реално избора се сведе до един единствен цвят в момента в който видях името на синьото. Ултрамарин. Така че избирах само нюанса на четвъртия цвят – червено.

Свалих вратата, преместих я в работилницата и започнах нанасянето на цветовете.

Във центъра използвах шаблон от фолио за да начертая съзвездието с което се предполага че е свързан коридора. Ултрамарина изсъхна странно спрямо останалите бои, различно и спрямо червената която е от същата марка. Като цяло покритата от него част има осезаем ефект на наслояване в определени места, но не е проблем, все пак следва да се представя като космос. А той не е със еднаква плътност навсякъде, така че сме добре.

Остана попълването на връзките между лайсните. Ако следва да заблудим някого (дори това да съм само аз), че това е истински стъклопис от цветно стъкло и запоена оловна лента, то те трябва поне малко да приличат на запоени с припой.

Ефекта се постига лесно с помощта на контур за стъкло. Лявото изображение е пример за това как изглежда без намеса, а на дясното е виден резултата от добавянето на фалшивият припой.

След изсъхването на боята и контура върнах вратата на мястото и.

Изглежда добре. Но не толкова добре колкото от страната на коридора.

Сега това ме посреща всеки път когато се прибирам. И определено ме кара да се чувствам доволен от себе си. Ако и да е малко нарцистично.

О! А за тези които се чудят кое е съзвездието – Кентавър. Най близката звезда до слънчевата система е Проксима Кентавър. Някъде там е и моят хол.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.