Techpriest

Химера в кошница

| 0 comments

Когато за първи път се запознах с таблетите останах очарован. Вярно, това бяха на практика 12″ лаптопи с дисплей който се завърта и закопчава в отворено положение, но дори в този си вид позволяваха да правиш някои неща много по-лесно.
Разбира се както много други неща на PC фронта, тези tablet pc-та не се наложиха. Нищо чудно, бяха далеч от идеална машина.
След време Apple изкараха добри устройства които да попълнят нишата, но те по ред причини не ми допадаха. Не че Андроид алтернативите им ме спечелиха, първите бяха… недовършени в известен смисъл.
И така до момента в който Андроид 2.3.Х, капацитивните тъч дисплеи и процесори над 1Гхз станаха масови. Бум. Десетки вариации за всеки вкус. Което е хубаво. А с Андроид 4.Х още повече.
Та се сдобих наскоро със химера, създадена от неуморните пчелички в КНР, която е не само таблет, но има GPS и DVB-T тунер. Не че това е важно в случая, хубавото и е, че всички портове са на едно място.
Затова и реших от порядъчното количество пенопластови парчетии които са ми останали да си направя стойка в която да я забождам за зареждане, връзка през usb и hdmi.

От стар проект имах материал с доста удобна форма които имаше нужда от съвсем малко изрязване.

IMG_0001IMG_0002

Конструкцията е от две части, външната е само за красота, вътрешната е тази в която ще са всички кабели и накрайници и която ще поддържа таблета.

IMG_0003IMG_0004IMG_0005
IMG_0006IMG_0007

За да не пада всичкия товар само на конекторите които са включени в таблета не е излишно да има “гръб” на който да легне. Който признавам подсилих прекалено, при тегло от около 550 грама нямаше нужда изобщо.

IMG_0008IMG_0009

1мм-овия лист който стои между конекторите и таблета е доста мек, и за да не се огъва от тежестта в средата (под слота за microsd карта) и в двата края подлепих опори.

IMG_0010IMG_0013IMG_0014

Кабелите повече от ясно трябвада минават отнякъде. За е достатъчно удобно и свободно им направих канал в задната стена на външната черупка.

IMG_0015

И това общо взето е всичко.

IMG_0016IMG_0017

Само че не ми допадна само в бяло и затова боядисах външната черупка в черно.

IMG_0018IMG_0019

Определено е по-добре така. Не че е проблем да си лежи на масата докато се зарежда. Не е и нужно да има стойка за да се включи през hdmi към телевизор. Но ми харесва. И тъй като го правя за себе си, това е всичко което е от значение.

IMG_0020

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.